Antalya emniyeti bayrama hazır

Antalya Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmesi amacıyla, ?Huzur Planları' uygulayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda 22 Ağustos tarihine kadar emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirleri arttırarak vatandaşların huzur içinde bir bayram geçirmesinei sağlayacak.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya'nın turizm kenti olması ve bayram tatili dolayısıyla, farklı illerden karayolu, havayolu ve deniz yolu ile Antalya'ya çok sayıda vatandaşımızın ve yabancı turistin geleceği göz önünde bulundurularak bir takım hazırlıklar yapıldığı söylendi. Bayram süresince kalabalık alanlarda ve ortak kullanılan yerlerde olası yankesicilik, kapkaç, hırsızlık ve gasp olaylarına karşı önlemler alınacağını aktaran Emniyet, görevli personele ek olarak yaya ve motorize ekip sayıları arttırılacağını belirtti. Bayram tatilleri süresince karayollarında trafik yoğunluğunun artacağını ve oluşabilecek kazalara karşı kavşak ve geçitlere sabit ekip koyulacağını aktaran emniyet, Otobüs terminallerine giriş ve çıkış yapan otobüslerin ve görevlilerinin de kontrol edileceğini dile getirdi.

Ramazan Bayramı dolayısı ile vatandaşların dini duygularını istismar ederek, fitre ve zekat adı altında bazı kişi ve kuruluşlar tarafından yasal olmayan şekilde toplanabilecek her türlü yardım ve bağışların önlenmesi için gerekli çalışmalar yapılacağını belirten emniyet, arife günü ve bayramın diğer günleri yapılacak mezarlık ziyaretlerinin huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilebilmesi için motorize ve yaya devriyelerce gerekli önlemler alınacağını söyledi. Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında gelen tüm ihbarların titizlikle değerlendirilerek, olaylara en kısa sürede müdahale edilebilecek tarzda personelin tüm bayram boyunca görevlerinin başında olacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber